óvoda, beszoktatás, szülő, gyermek Minden, ami óvoda - közérthetően, Szülőknek!
Minden, ami óvoda - Szülői értekezlet

óvoda, beszoktatás, szülő, gyermek  

Szeptember 1-jével megkezdődött az oktatási-nevelési év az intézményekben, így az év eleje a szülői értekezleteké mind az iskolákban, mind az óvodákban.

Igen, az óvodákban is. Ez az az alkalom, amikor az óvónénik olyan hasznos információkat mondanak el a szülőknek, melyek a későbbiekben fontosak.

A kisebbeknél a beszoktatás a legfontosabb tennivaló, az óvodakezdés nehézségeiről, a beilleszkedés utáni időszakról beszélnek, illetve a tárgyi dolgok is helyet kapnak. A nagyobbaknál már az iskola a fő téma. Az iskolakezdéshez szükséges ismeretek , készségek ismertetésén túl egyéb problémákról, tervekről, ötletekről is szó eshet.

Kiscsoportos, gyakorlatlan szülőként érdemes a szülői értekezletre készülni: az esteleges kérdéseket már előre fogalmazzuk meg és ha nem kapunk válaszokat a tájékoztatóból, kérdezzünk rá. Fontos, hogy ne maradjanak nyitott kérdések.

A gyakorlott szülői értekezletre járóknak is érdemes átgondolni, mi az, ami már most foglalkoztatja őket.

Kérdéseinket minden esetben tegyük fel, amennyiben ez a csoportot, a többi szülőt is érintheti. Magánjellegű kérdéseinket hagyjuk az értekezlet utánra. Gyermekünket érintő változásokról, családi problémákról beszéljünk az óvónővel négyszemközt vagy kérjünk fogadó órát.

A szülői értekezlet szülőknek szól, ezért ez idő alatt gyermekeink elhelyezéséről gondoskodjunk, ne cipeljük magunkkal, hisz elképzelhető, hogy a megbeszélés hosszabb ideig is eltart, gyermekünk türelme pedig véges. Ezért kérjünk meg valakit, hogy arra az egy órára vigyázzon rá.

Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!